Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی تاکید کرده است: در شرایطی که جمع زیادی از جوانان مستعد کشور توانایی برطرف کردن نیاز کشور در عرصه پیام‌رسانی را دارند، توجیهی برای حمایت علنی و پشت پرده از فعالیت تلگرام وجود ندارد.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در خصوص لزوم فیلترینگ پیام‌رسان خارجی تلگرام، هزینه‌ها، فایده‌ها و پیامدهای آن بیانیه‌ای صادر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این بیانیه آمده است: امروزه فضای مجازی یکی از عرصه‌های مهم جنگ نرم و آوردگاه مصاف حق و باطل محسوب می‌شود و دشمن غذا، روح و جان مردم کشور، خصوصا نسل جوان را هدف قرار داده است.با توجه به نامگذاری سال 97 با عنوان « حمایت از تولید داخلی» جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی فرصت را غنیمت شمرده و ضمن اعلام حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی، خواستار برخورد جدی و مسئولانه با حذف پیام‌رسان تلگرام می‌باشد.

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در این بیانیه با اشاره به مواردی از مهم‌ترین خسارت‌های ناشی از رواج تلگرام و پیام‌رسان‌های غیر بومی آورده است: رد پای پیام‌رسان تلگرام در بخش قابل توجهی از جرایم دادسراها و دادگاه‌های خانواده و دیگر پرونده‌های مفاسد اقتصادی بنا بر آمار منتشر شده از سوی قوه قضاییه، کاملا مشهود است که علت اصلی آن دشواری شناسایی عاملان جرم و جنایت می‌باشد.

در این بیانیه اشاره شده است: کارشکنی و اخلال در هدایت اقتصادی کشور و تهدید به استفاده از واحد پول مجازی که بنا بر اذعان کارشناسان اقتصادی، تهدیدی بزرگ برای اقتصاد کشور محسوب شده و می‌تواند باعث خروج بی‌حساب و کتاب ارز از کشور گردد.

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در بخش دیگری از این بیانیه تصریح کرده است: لانه‌گزینی و استقرار پایگاه‌های متعدد معاندین و دشمنان داخلی و خارجی در این نرم افزار از طریق ایجاد گروه و کانال‌های مختلف با نشر انواع مطالب کذب، سبب ایجاد شایعه و سست نمودن ایمان مردم به نظام اسلامی و ناکارآمد جلوه دادن دستگاه‌های دولتی و اجرایی کشور شده است.

در این بیانیه با بیان اینکه شیوع سرطانی استفاده از مطالب غیر اخلاقی و مستهجن در تبلیغات کالاهای خارجی در این پیام رسان، به دلیل ارزانی تبلیغات باعث نابودی و اضمحلال اخلاقیات در جامعه و به خصوص در میان نسل جوان گردیده تاکید شده است: نقش‌آفرینی در ارائه انواع آموزش‌های تروریستی، ایجاد شورش و اغتشاش، تخریب اموال عمومی و نحوه ساخت انواع بمب و سایر ادوات خرابکاری، نموده است.

در این بیانیه جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی ضمن بیان اینکه فعالیت‌های تلگرام و دیگر نرم افزارها و پیام‌رسان های غیر بومی، متمرکز در حوزه اقتصادی و در دست گرفتن منابع مالی ملل می‌باشد و فضا سازی امنیتی، اجتماعی، نظامی و حتی تلاش‌های انسان دوستانه بهانه‌ای برای نیل به این هدف است، اشاره شده است: اعلام پول اعتباری از طرف این پیام‌رسان و تهدید به غیر قابل فیلتر شدن نیز ضرورت فیلترینگ این پیام‌رسان را مضاعف و جدی‌تر می‌نماید.

در پایان این بیانیه تاکید شده است: ضروری است با توجه به شرایط موجود در کشور که جمع زیادی از جوانان مستعد و خلاق در عرصه فناوری‌های نوین ارتباطی، مشغول به فعالیت هستند و در صورت حمایت و توجه، به خوبی توانایی برطرف نمودن نیاز کشور را در عرصه ارتباطات و پیام‌رسانی دارا می‌باشند، هیچ توجیهی برای حمایت‌های علنی و پشت پرده از فعالیت نرم افزار تلگرام و مانند آن در کشور وجود ندارد و این جمعیت کوچکترین اغماضی را در فرصت‌سوزی و تعلل در هموار کردن مسیر پیام رسان‌های داخلی, بر نمی‌تابد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۹۶۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • علمداران اجتماعی به‌دنبال گره گشایی مشکلات اجتماعی توسط مردم است
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند